top of page

Proeflessen in Tilburg

Een proefles autorijden is bij de meeste rijscholen in Tilburg gratis. De ene biedt het aan in combinatie met een rijlespakket, de ander geheel gratis. Bij Solmaz hoef je in ieder geval niet te betalen. Tijdens de proefles bepalen we gezamenlijk jouw rijvaardigheid. Hoe doen we dit? We oefenen de basisvaardigheden zoals het sturen, gas geven, remmen en schakelen. We doen dit in een rustige omgeving zodat we niemand hinderen en wij ook zo min mogelijk gehinderd kunnen worden. We zorgen ervoor dat je zo ontspannen mogelijk kan rijden, zodat we goed kunnen analyseren wat jouw niveau is. Uiteraard proberen we als het kan ook de gewone weg op te gaan. Tijdens de proefles van ongeveer 30 minuten krijgt de instructeur inzicht in hoe snel je het oppakt. Na deze proefles krijg je een advies op maat. Ook wordt er tijdens een persoonlijk gesprek gevraagd wat jouw wensen zijn. 

Happy Portrait

Met een proefles weet je meer over je rijvaardigheid

IK HEB AL RIJ-ERVARING, MOET IK NOG PROEFLES NEMEN?

Ook al heb je al rij-ervaring, het is altijd verstandig om een proefles te nemen. Zo leer je de rijschool kennen en de rij-instructeur kan ook jouw rijvaardigheid inschatten. Maar de meeste rijscholen bekijken je als een starter. Misschien is het lang geleden dat je rijles hebt gehad, of misschien heb je  een rijbewijs in het buitenland gehaald waar andere regels gelden? In de proefrijles krijg je in ieder geval de gelegenheid om te laten zien wat je al kan en de instructeur zal vertellen wat je niveau is.

IK HEB GEEN RIJ-ERVARING, EN DAN?

Bij proeflessen hoef je geen rij-ervaring te hebben. De rij-instructeur beschouwt je toch als een beginner. Hij houdt rekening met je rij-ervaring en zal het tempo aanpassen. De instructeur is opgeleid om mensen zonder ervaring met autorijden, veilig en vertrouwd les te geven. Heb je nog nooit gereden, dan is het zeker aan te raden om een proefles te nemen, want dan kun je ook inschatten of je een rijlespakket wil of losse lessen.

HOE OUD MOET JE ZIJN OM RIJLES TE MOGEN NEMEN?

Hoe oud mag je al proefles gaan nemen? Als je denkt dat je op je achttiende pas mag autorijden, dan heb je het mis! 
Goed nieuws voor jonge leerlingen! Als je 16,5 jaar bent, kun je al starten met rijles nemen. Je rijbewijs mag je al gaan halen op je 17e en zelfs rijden als je slaagt! Maar er moet wel een coach naast je te gaan zitten tijdens het rijden, en dat doe je tot je 18e. Vanaf je 18e verjaardag mag je volledig zelfstandig rijden!

Solmaz lesauto.jpeg
LOGO-SOLMAZ.png
Autorijschool Solmaz
216740766_1764067930467016_4617488918115337963_n.jpg
bottom of page