top of page
Image by Omotayo Tajudeen

Yes, geslaagd!

Rijbewijs halen in Tilburg

RIJBEWIJS HALEN?

Wil je je rijbewijs in een keer halen in Tilburg of omstreken? Daarvoor moet je bij autorijschool Solmaz zijn! Dus niet alleen voor schakel maar ook als het gaat om een automaat rijbewijs. Wil je het liever zelf ervaren hoe dat gaat met het rijden in een automaat? Vraag dan een proefles aan!

TIPS OM SNEL JE RIJBEWIJS TE HALEN

Je hebt voor je werk of prive een rijbewijs nodig, of wil je in de vakantie je rijbewijs halen zodat je lekker kan touren met je vrienden? Wil je snel je rijbewijs halen? Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen. 

TIP 1 - LAAT JE INSTRUCTEUR INSCHATTEN HOEVEEL LESSEN JE NODIG HEBT

Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. De een leert sneller dan de ander en sommigen hebben meer aanleg of inzicht dan anderen. Start daarom met een proefles. De instructeur kan dan op basis van je aanleg, inzicht en rijvaardigheid aangeven hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt. Zo weet je waar je aan toe bent en welk rijlespakket het beste bij je past. Wel zo fijn!

TIP 2 - BEGIN OP TIJD MET JE THEORIE

Voor een vlotte en efficiënte rijles heb je theoriekennis, bijvoorbeeld over de betekenis van verkeersborden, nodig. De instructeur hoeft dit dan niet uit te leggen, waardoor in de rijles meer tijd en focus voor rijvaardigheden is. Door op tijd je theorie te halen, kun je dus lestijd besparen. Daarnaast mag je pas op voor het praktijkexamen als je het theoriecertificaat hebt gehaald. Hoe later je het theorie-examen aflegt, hoe later je op kunt voor het praktijkexamen.

TIP 3 - PLAN RIJLESSEN EN HET PRAKTIJKEXAMEN TIJDIG IN

Als je een tijdje niet of minder lest, kan je niveau naar beneden gaan. Dat is zonde. Zorg dat je regelmatig lest en plan zoveel mogelijk rijlessen vooruit. Vraag daarnaast, uiteraard met goedkeuring van je instructeur, zo snel mogelijk het praktijkexamen aan. Door lange wachttijden bij het CBR kan het even duren voordat je op mag voor het examen. Als je te lang wacht met aanvragen, duurt het dus ook langer voordat je je rijbewijs hebt.

TIP 4 - BEGIN VOORBEREID AAN ELKE RIJLES

Bespaar lestijd door je goed voor te bereiden. Houd daarnaast je voortgang goed bij en focus je op de punten waarop je jezelf nog kan verbeteren. Geef ook bij de instructeur aan over welke punten je nog niet zelfverzekerd bent. Hier kan in de lessen extra aandacht aan worden besteed in plaats van herhalen wat je al beheerst. Zo wordt de lestijd efficiënt besteed.

TIP 5 - VOLG EEN SPOEDCURSUS

Wil je écht snel je rijbewijs halen? Volg dan een spoedcursus. Je gaat dan intensief lessen, meerdere uren per dag en meerdere dagen per week. Het praktijkexamen wordt meteen aangevraagd. Voor aanvang van de spoedcursus weet je op welke datum en welk tijdstip je praktijkexamen plaatsvindt. Voor de spoedcursus start, dien je je theoriecertificaat te halen.

Lees hier tips voor het praktijkexamen of de tussentijdse toets. Op het cbr staat ook een aantal andere tips hoe je snel een rijbewijs kan halen.

WAT IS HET AUTOMAAT RIJBEWIJS?

Wanneer je rijles volgt en het rijexamen aflegt in een auto zonder koppelingspedaal krijg je een automaat rijbewijs, oftewel rijbewijs B met code 78. Deze code betekent dat je met dit rijbewijs enkel in een auto met automatische versnellingsbak kunt rijden. Wil je overstappen naar een auto met handgeschakelde versnellingsbak? Dan heb je een volwaardig rijbewijs b nodig. Hiervoor hoef je niet opnieuw een theorie-examen te doen, wel een praktijkexamen. Een rijbewijs voor een automaat halen en rijlessen in een automaat of een handgeschakelde auto zijn grotendeels hetzelfde. Je leert in beide gevallen de verkeersregels, het toepassen van de verkeersregels en de rijvaardigheden met de auto. Het enige verschil is dat je niet leert te schakelen en koppelen. Doordat je dit niet hoeft te doen, kun je je volledig concentreren op het verkeer.

RIJSCHOOL MET DE SCHERPSTE TARIEVEN

Op zoek naar de beste, maar ook naar een goede rijschool in Tilburg en omstreken? Dan hoef je niet verder te zoeken, want bij rijschool Solmaz ben je op de juiste plek! Je kan onze tarieven vinden op dit overzicht van autorijschooltarieven. Ook een rijbewijs voor een automaat halen kost niet veel bij ons. Altijd scherp geprijsd!

KIES EEN GOEDE RIJSCHOOL

Een goede rijschool is niet de goedkoopste. Bijna nooit zelfs. Een paar tips wat een goede rijschool is:

  • Heeft een goed slagingspercentage. Landelijk is het gemiddeld 40-50% (het landelijk gemiddelde);

  • Werkt met een leskaart waarop je ziet hoe ver je bent met je opleiding;

  • Maakt duidelijke afspraken bij het uitvallen van een rijles, instructeur of lesauto;

  • Legt uit waarom het goed is om een tussentijdse toets te doen bij het CBR;

  • Laat jouw instructeur meerijden met de tussentijdse toets en het examen; zo kan hij je beter helpen met het vervolg;

  • Werkt met instructeurs die wettelijk het recht hebben om rijles te geven. Dat kun je zien aan de WRM-bevoegdheidspas.

 

Als erkende rijschool in Tilburg en omstreken leiden wij jaarlijks duizenden leerlingen op voor hun rijbewijs. Velen gingen je voor. Onze unieke lesmethode zorgt ervoor dat je snel en voordelig je rijbewijs kunt halen. Woon je in regio Tilburg en wil je graag je rijbewijs halen? Plan een gratis proefles voor een persoonlijk advies over het aantal benodigde rijlessen én maak kennis met onze unieke lesmethode en gekwalificeerde instructeurs. Of lees hier de ervaringen van leerlingen die hun rijbewijs in een keer hebben gehaald.

Leerplan helemaal afgestemd op jou

Hoog slagingspercentage en tevreden leerlingen

Geen wachttijden je kan snel beginnen!

Happy Portrait

Waar wacht je nog op?

RIJLES VOLGEN ALS JE 16,5 JAAR OF OUDER BENT

Je bent 16,5 jaar of ouder dan kan al beginnen met rijlessen in Tilburg gaan volgen. Wil je weten hoe de procedure is als je wilt beginnen met rijlessen? Geen probleem! Wij leggen hieronder uit hoe het in zijn werk gaat in 3 eenvoudige stappen!

01

02

03

Kies voor één van de mogelijkheden:

 

Nadat we jouw aanvraag hebben ontvangen, kijken we welke rijinstructeur van ons bij jou in de buurt ligt.

 

 

Onze instructeur ontvangt jouw gegevens en neemt binnenkort contact met je op om je eerste rijlessen af te spreken.

Ophalen vanaf school, stage of werk is ook mogelijk! Wil je in een tussenuur lessen, of net na je school, stage of werk? Of ben je bij een vriend/vriendin/opa/oma? Wij komen je ook daar ophalen voor je autorijlessen! Spreek dit af met je rijinstructeur en volg je les waar en wanneer het jou het beste uitkomt!

Wij werken alleen met top instructeurs die een hoog slagingspercentage hebben, ervaren en geduldig zijn. We werken ook met leskaarten en tablets om de lesstof zo duidelijk mogelijk en de ontwikkeling goed bij te houden. Onze lesmethode is zodanig bedacht dat het uiteraard ook handig voor ouders die graag de ontwikkelingen willen zien van het leerproces.

Solmaz lesauto.jpeg
Deze leerlingen gingen je voor in Tilburg e.o.
Onze prijspakketten
LOGO-SOLMAZ.png
Autorijschool Solmaz
216740766_1764067930467016_4617488918115337963_n.jpg
bottom of page